Vagn Brøndegaard er især kendt for de helt enestestående værker “Folk og flora” (1978–80), “Folk og fauna” (1985–86) og “Folk og fæ” (1991–92).
Brøndegaaard
Den internationalt berømte etnobotaniker Vagn Brøndegaard.
Ukrudtet, en fabelagtig begavelse og hukommelse gjorde danske Brøndegaard til en internationalt berømt etnobotaniker.
Medicinhaverne har inviteret forfatteren, reporteren og filmdokumentaristen Gorm Rasmussen, Askeby, til at holde foredrag om Vagn Brøndegaard, der viede sit liv til studiet af planter og deres samliv med mennesker i Danmark.
Brøndegaard blev født i 1919 på Vestmøn, men er vokset op rundt om på det sydlige Sjælland, hvor hans far med familien på slæb flakkede rundt fra landbrug til landbrug.
Barndommen var mildt sagt et helvede; ukrudtet, en fabelagtig begavelse og hukommelse reddede ham. Vagn Brøndegaard regnes i dag for en af verdens store etnobotanikere, dvs. forskere af forholdet mellem planter og mennesker. I Spanien kalder de ham den største!
Foredraget om Vagn Brøndegaard vil dels behandle den selvlærte forskers kolossalt omfangsrige værk og hans personlige liv, der var præget af trodsighed mod en frygtelig opvækst og af et senere skæbnesvangert politisk engagement.
Det lykkedes foredragsholderen at få Vagn Brøndegaards fortrolighed i hans allersidste år, og han vil fortælle om denne fascinerende og usædvanlige skikkelse.  Brøndegaard, der døde i 2014, 95 år gammel, var et omvandrende bibliotek med kolossal viden om dansk kultur og topografi. Han er især kendt for de helt enestående værker “Folk og flora” (1978–80), “Folk og fauna” (1985–86) og “Folk og fæ” (1991–92).
FOREDRAG. DER FINDES IKKE UKRUDT
TID: Torsdag 22. februar kl. 19 i Borgerhuset, Ahlefeldtsgade i Rudkøbing
ARRANGØR Medicinhaverne i Tranekær
PRIS: Medlemmer 30 kr. Ikke-medlemmer 50 kr.
TILMELDING: medicinhaverne@mail.dk eller til Lene Anker på 21847822.