Have 1

Rosen Tequila SunriseHaven for åndedræt og kredsløb, er det første anlæg, som møder de besøgende, når de kommer ind gennem de hvide låger. Haven blev, som den første af Medicinhaverne, officielt indviet 16. september 2010 af Langelands borgmester Bjarne Nielsen.
Plantesamlingen omfatter en stor del af de planter, der bliver anvendt til behandling af astma, virus og bakterier. Anlægget, der rummer i alt 184 forskellige vækster, er fuldt udbygget.
Ved hver plante findes et lille informationsskilt med plantens navn på dansk og latin samt en kort beskrivelse af dens virkning. Her findes blandt andet ambra, forskellige geranier, timian og kvan, men også pil, fyr, hvid morbær og taks, og op ad den flotte pergola af robinietræ snor der sig blandt andet kaprifolier og vindruer. I Haven for åndedræt og kredsløb er der flere siddepladser med borde og bænke, hvorfra der er udsigt til de store gamle træer i Tranekær Slotspark.
Undertemaet i Haven for åndedræt og kredsløb er duft, og en tur gennem dufthaven er en sanselig oplevelse for både øjne og næse.
______________________________________________________________________________________________________________________________________
Medicinhaverne i Tranekær, Botofte Strandvej 2A, 5953 Tranekær, medicinhaverne@mail.dk, mobil 21 84 78 22
______________________________________________________________________________________________________________________________________